Even voorstellen…

Sam De Bolle is bekent in de horecawereld als baradviseur en heeft een eigen bedrijf, Sam`s Group Bar Projects. Met zijn bedrijf ontwikkeld hij innoverende concepten voor de horeca, de corebusiness zijn het adviseren en ontwerpen van efficiënte technische barinrichtingen, het opvolgen van het project en de productie volledig rvs maatwerk.
Sam is als het ware geboren in de (Belgische) horeca, heeft hotelschool gevolgd in Wemmel (Brussel) voor culinair kok en is daarna in de barwereld verzeild geraakt, heeft internationaal verschillende horecazaken helpen opstarten en trainingen verzorgt en in 1996 in Nederland neergestreken. Een jaar later heeft hij zijn bedrijf opgestart.

Sam heeft altijd al een passie gehad voor al wat lekker is die op een ambachtelijke manier wordt gemaakt, zo ook voor speciaalbieren. 15 jaar geleden had hij plannen voor een brouwerijcafé in Almere maar kreeg hiervoor weinig of geen medewerking van de gemeente, want brouwen is industrie en kan niet in het centrum! Aldus de gemeente.
Hij heeft het concept maar weer even op het schap gezet, zeker nu hij ook wist dat de gemeente zelf bezig was met een ‘stadsbrouwerij’!

De laatste jaren volgde hij nauwlettend de ontwikkelingen van ‘craftbrewing’ in de V.S. van waar het overwaaide naar de U.K. en vervolgens naar Nederland. Dat vond hij als Belg een fijne ontwikkeling dat Nederland aan de speciaalbieren ging!
Het kriebelde bij hem weer lichtjes en vorig jaar zette hij de stap om een brouwlab op te zetten om mooie brouwrecepten te ontwikkelen.

Zijn overbuurman en vriend Henk Schoute wist hij te besmetten met zijn enthousiasme over het bierbrouwen en hij gaf aan dat hij actief wou meedoen met het proces.
Henk werkt bij de NS en heeft een mechanische en elektrotechnische opleiding genoten, hetgeen voor de technische kant van brouwerij-installaties ook zeer zeker van pas komt!
Nu nog een naam bedenken en algauw werd ‘Bolschout’ geboren!

We brouwen met een 50L. Speidel Braumeister en werken met 3 rvs CCT tanks ingebouwd in klimaatkasten.
Onze bieren werden door vrienden geproefd en volop enthousiast ontvangen en algauw ontstond er een snelgroeiende vraag dat we besloten commerciëel te gaan.
Eind november was het dan officieel met het verkrijgen van onze accijnsvergunning.

Doelstelling is om een volwaardig streekbier te worden welke gebrouwen zal worden in een eigen professionele brouwerij!

Hoop doet leven maar zonder bier geen plezier!
Proost!

seizoen ster

kom de koude winterdagen door...

Bestel het nu!

Waar kunt u ons vinden, drinken en kopen?